top of page

 

Passie voor fotografie

gaat niet om het vangen van wat je ziet, maar om het verbeelden van wat je voelt.

dat is de essentie

Na mijn HBO opleiding heb ik vanaf 1991 tot mei 2015 gewerkt als personeelsadviseur/human resource advisor bij verschillende bedrijven in de zorg, bij arbeidsvoorziening Overijssel en op de universiteit Twente. 

Tot dat moment heb ik als autodidact  gebeurtenissen, reizen en wandelingen vastgelegd in fotoboeken.

Vanaf eind 2015 ben ik me serieus gaan verdiepen in de fotografie. Ik heb me een spiegelreflexcamera aangeschaft en ben diverse cursussen in techniek en creativiteit gaan volgen om al lerende steeds een stapje  verder te komen in het doel wat mij voor ogen staat en dat is:

"Die ene foto te maken die op je netvlies blijft staan"

 

Het is een proces van onderzoeken, aftasten, kijken en afstand nemen vooral. Ik observeer graag en kijk wat

er om me heen gebeurt om vervolgens actie te ondernemen. Het is iedere keer weer een uitdaging om een beeld te scheppen van de wereld zoals ik deze ervaar of wil ervaren.

Ik neem de kijker van deze fotosite dus mee in mijn belevingswereld. Wel zoveel mogelijk getrouw aan de werkelijkheid, mijn objectiviteit en observatie van dat moment. Dat is een proces van erop uitgaan, maar ook met behulp van eigen inzicht, creativiteit en gebruik te maken van Photoshop om het beeld optimaal maken, zonder afbreuk te doen aan de originaliteit.

Ik ben er zo gaandeweg achter gekomen, dat ik een foto wil met verschillende lagen, dus het moet iets zeggen. Ook vind ik het geweldig om een verhaal te vertellen door middel van presentaties. Dat doe ik bij het NIVON Hengelo waar ik elk jaar een presentatie verzorg over de verschillende reizen die we gemaakt hebben.

In de coronatijd heb ik van maart 2020 tot augustus 2020 mijn familiehistorie in een boek weergegeven. En onlangs het boek van Klaas, die met zijn vrouw begonnen is in een huisje midden op de heide zonder water, licht en uiteindelijk is gaan wonen in een huisje onder de kerk en molen van een dorpje in Drenthe.

Dit project is in mei 2021 afgerond.

292A4545.jpg
292A4617.jpg
bottom of page